samedi 29 octobre 2011

Beurs in Casablanca 19 - 23 Oktober 2011

Met onze producten naar de beurs geweest in Casablanca georganiseerd door het ministerie van Economie.

vendredi 20 mai 2011

Argan boom 2011





Doordat het dit jaar en vorig jaar goed geregend heeft verwachten we een goede oogst.

oogst bescherming 2011

Het is erg belangerijk dat de Argan boom pas geoogst wordt als de vruchten goed rijp zijn. In het verleden oogsten de bewoners de vruchten wanneer het hun uitkwam met alle nadelen van dien. Nu met de samenwerking van de Comunne, de overheid, boswachters, onze vrouwen cooperatie en de bewoners afgesproken dat de oogst eind augustus begin september binnen gehaald mag worden. Op deze manier is de oogst gegarandeerd rijp en de kwaliteit gewaarborgd.






mardi 12 avril 2011

Culinaire Arganolie


Heerlijke culinaire Arganolie, onmisbaar in de heerlijke gezonde keuken.

Verkrijgbaar in flessen van  250 ml, 500ml en 1000ml

vendredi 8 avril 2011

Wie iets meer wil weten over ons

In 2008 hebben wij meegewerkt aan het programma Return to Sender van Katja Schuurman.

Ik heb hier de link toegevoegd.  http://www.net5.nl/web/show/id=233268/langid=43

mercredi 6 avril 2011

Wat is Argan olie eigenlijk????

Arganolie is een bijzondere olie met een unieke samenstelling, die uit de vruchten van de Arganboom (Argania spinosa) wordt geperst. Tot ongeveer 15  jaar geleden had nog bijna niemand van deze olie gehoord. Nu echter groeit de populariteit van deze olie met de dag. Steeds meer mensen uit Europa, Amerika en Japan ontdekken de vele voordelen van Arganolie.  
De bijzondere samenstelling van deze olie maakt het geschikt voor culinair en cosmetisch gebruik. Bovendien heeft  Arganolie ook heel wat therapeutische kwaliteiten. Uit wetenschappelijk onderzoek is naar voren gekomen dat de unieke componenten van Arganolie onder andere de bloedcirculatie kunnen stimuleren, het cholesterolgehalte kunnen verlagen en de fysieke weerstand kunnen bevorderen.

Het gegeven dat Arganolie zeer schaars is in combinatie met de vele toepassingen van deze olie zorgt ervoor dat het ook wel "vloeibaar goud" wordt genoemd.

samedi 2 avril 2011

Na een lange periode

Na een lange periode van problemen en veel tegenslagen kunnen we volgende week ((hoop ik))) weer gebruik maken van elektrischiteit . We hebben bijna een jaar zonder elktra gezeten dus ook een heel jaar zonder werk. Erg frustrerend. In het begin toen wij ons in het pand vestigden kregen we tijdelijk elektrisichteit. Tijdelijk omdat daar de plannen nog niet klaar voor waren. Door een beetje druk en flink kloppen bij instanties zijn de plannen wat vervroegd zodat wij weer verder kunnen.

Momenteel hebben we een aanvraag liggen bij Lacon dat is een organisatie die bio certificaat afleverd.
In de tijd dat we zonder licht zaten hebben we nuttig gebruikt en het pand een beetje verbouwd en geverfd. 


Nu is het grote zaak om geld te vinden om onze certificaat te financieren. Het is niet makkelijk om financeerders te vinden.

vendredi 1 avril 2011

vervolg

Hier geef ik uitleg bij het product Argan.

verolg

 
Hier bekijkt de burgemeester van Chichaoua de heer Berrada ons product
Hier de burgermeester in zwarte pak de heer Berrada geleid door hoofd van de Cummune Timzgadiouine de heer H. Soufi.

Onze tijdelijke lokatie

Onze lokatie

Sind juli 2008 zijn we van ons oorspronkelijke lokatie verhuisd naar ons huidig tijdelijk verblijf. Ons oorspronkelijk verblijf was in de Bergen waar nog geen elektriciteit is en wat moeilijk te bereiken is. Onze huidige lokatie is tijdelijk. Het is ons in bruikleen gegeven door de burgemeester van Chichaoua. Het is oorspronkelijk bedoeld als verblijf voor studenten van de middelbare school. Met de bouw van de school word eind dit jaar mee begonnen. Als de school opgeleverd is dan moeten wij uiteraard verhuizen. Wij hopen dat onze zaken dan zo goed lopen dat we in staat zijn om een eigen lokatie te kunnen bemachtigen.

We hebben het in gebruiken nemen van de lokatie feestelijk gevierd met behulp van de Commune van Timzgadiouine. De burgemeester heeft ons met een bezoek vereerd.

Ons tweede doel

Een ander heel belangerijk doel is het behoud van de zeldzame Argan boom.

Deze boom is alleen in het zuiden van Marokko te vinden. Het is daarom ons doel om alles in zijn werk te stellen om de Arganboom te beschermen.Vooral ook de streek waar wij de dames van de cooperatie vandaag komen is de kwaliteit van de Arganolie het best. Wij mogen onze Argan Extra zuiver noemen oodat het maar liefst onder de percentage zit van maar liefst 8% acide. Dit omdat het landschap het droogst is.

ons 1e doel

Als de dames werken dan zullen er inkomsten verworven worden zodat de kinderarbeid niet meer plaats vind, in plaats van de ouders te helpen om aan inkomsten te komen, Zullen de kinderen zich concentreren op hun school. En een beter toekomst krijgen. Het plan is om over een jaar ongeveer dat we ook andere omliggende dorpen kunnen betrekken in ons project en er meerdere mensen kunnen gebruik maken van ons project. En dat iedere vrouw die wil met ons aan een betere toekomst kan werken.

Ons begin

Met een groep vrouwen hebben wij in het dorp Igmir demsira net ten zuiden van Imintanout in het zuiden van Marokko een cooperatie opgericht.

De cooperatie is opgericht om de situatie van de vrouwen op het platte land te verbeteren, zodat de vrouwen zelfstandig kunnen worden en beter voor zich zelf en hun gezinnen kunnen zorgen.